Over Het T-Huis


Het T-Huis is een veilige plek voor iedereen uit de trans gemeenschap. Ze bieden een grote variatie aan hulp, zoals coaching, mentale ondersteuning, kleding voor hen die dit het hardst nodig hebben en juridische hulp. Ook hebben we hier de mogelijkheid om in een veilige omgeving met de politie te spreken.
Naast hulp is er in onze safe space ook een tal van mogelijkheden om fijn samen te zijn tijdens activiteiten die worden verzorgd door mensen uit onze eigen gemeenschap.

Geschiedenis
Het T-Huis is in 2019 opgericht door een groep bi-culturele transgender personen, van kleur en/of migratieachtergrond, uit Amsterdam. Zij hebben onderzoek gedaan onder hun achterbannen, die aangaven een safe space broodnodig te hebben. Met ondersteuning van de Gemeente Amsterdam en HVO-Querido heeft Trans United Nederland het voortouw genomen in de vormgeving en het tot stand brengen hiervan. Inmiddels wordt het T-Huis ondersteund door een tal van instanties.

Locatie
Het T-Huis bevindt zich in het centrum van Amsterdam. Omdat we het graag een veilige plek houden, delen we het adres alleen op aanvraag.
Wij zijn bereikbaar op .